Ajatuksia elämästä ja politiikasta

Nuorissa on tulevaisuus

Sunnuntai 18.10.2020

Keskustalainen Ajatuspaja Alkio teetti, Nuoret ja politiikan muutos –kyselytutkimuksen. Tuossa tutkimuksessa selvitettiin mm. nuorten 15-29 vuotiaiden mielipiteitä, että mitä puoluetta he äänestäisivät eduskuntavaaleissa. Tutkimuksessa ylivoimaisesti suosituin puolue oli Perussuomalaiset. Esitystavasta riippuen, kannatus on 19% tai 25% (onko kantansa ilmoittamattomat mukana vai ei). Eduskuntavaaleissa tulisi siis tulos 25%. Tulos on huikea, jos mietitään vastaajien ikää ja toimintaympäristöä. He ovat punavihreän koulu- ja yliopistomaailman puristuksessa, alttiita punavihreän kulttuurieliitin vaikutukselle ja Somen mielensäpahoittajien silmätikkuna. Silti sieltä löytyy noin paljon rohkeutta tunnustaa kannattavansa Perussuomalaisia, paljonkohan tulos olisi, jos he saisivat ilmoittaa kantansa avoimesti ja rehellisesti, ilman noita ulkoisia painostustekijöitä?

 

Moni varmaan ihmettelee, että miksi kannatus on huimaava? Mielestäni tutkimuksessa on esitetty nuorten toimesta loistavat perustelut ”Perussuomalaiset kertovan rehellisesti omista tavoitteistaan ja heillä nähtiin olevan rohkeutta tehdä vaikeita ja epäsuosittuja päätöksiä.”

 

Nuoret näkevät ja kokevat paljon. He ovat juuri niitä, jotka näkevät ja tuntevat koulujen ongelmat, maahanmuuton ongelmat, huumausaineongelmat ja ym. Nuoret ovat niitä, jotka kokevat sen turvattomuuden, jota yhteiskunta nyt ja tällaisella kehityksellä tarjoaa. Me vanhemmat elämme lintukodoissa, lämmittelemme takkatulien ääressä, sillä me olemme omat nakkikioskikärhämät jo käyneet. Nykyiset nakkikioski kärhämät ovat joukkopahoinpitelyjä, vastassa on erilaiset jengit. Nuorten työelämä on repaleista ja osa-aikaista, joka altistaa taloudelliselle epävarmuudelle. Työt valuvat halpatyöläisille, asunnot annetaan muille ja Kelassa kantasuomalaisen on toisen luokan kansalainen.

 

Nuoret saavat kokea sen konkretian, mitä nykyinen maahanmuuttopolitiikka aiheuttaa, he saavat kokea työelämän varjopuolet ja asuntopolitiikan ikävyyden. He tietävät, että he joutuvat maksajiksi, kun vanhemmat sukupolvet ahnehtivat nyt lisää velkaa heidän maksettavakseen. He yrittävät selviytyä, kun nyt moraaliposeerataan työpaikat pois hiilineutraalisuudella. He tietävät, että nykyisellä kehityksellä heidän tulevaisuutensa on todella ankea ja turvaton.

 

Nuorilla ei tällä hetkellä ole politiikassa vaihtoehtoja. Kaikki muut puolueet Perussuomalaisia lukuunottamatta ajavat samoja asioita. Kaikille muille puolueille maahanmuuttopolitiikan kiristäminen on pyhä lehmä, kaikki muut puolueet haluaavat moraaliposeerata ilmaston pelastajina, eikä mikään muu puolue ole halunnut asettaa rikoksista kansan oikeustajun mukaisia rangaistuksia.

 

Toivon todella, että kaikki nuoret ottavat asiakseen muuttaa politiikkaa ja sitä Suomea, suomalaisia ja suomalaisuutta suosivaksi. Parhaiten se onnistuu asettumalla itse ehdolle, mutta vähintäänkin äänestämällä seuraavissa kuntavaaleissa.

Kommentoi kirjoitusta.

Vain paras on riittävän hyvä

Maanantai 24.6.2019

Monet ovat esitelleet erilaisia listoja puoluekokousvalintoihin liittyen. Olen pitkään harkinnut ja hämmennänpä hieman tuota keitosta minäkin.

 

Puheenjohtajasta ei varmasti ole kenelläkään epäselvyyttä, mutta muuta kattausta tarvitsee hieman harkita ja jopa perustella.

 

Ensinnä huomauttaisin, että valittiin ketä vain, niin lähtökohtani on, että ”Nyt yhdessä eteenpäin”. En siis ole ketään vastaan ja tulen kaikkien kanssa varmasti loistavasti juttuun, kuten tähänkin saakka.

 

Me Perussuomalaiset koimme rajun muutoksen, alkaen 2017 kesästä. Se muutos on muuttanut meitä parempaan suuntaan. Sen tuntevat ja tietävät kaikki jäsenemme ja sen tietävät kaikki ihmisetkin, kuten loistava ek -vaalituloksemme ja gallup -suosiomme kertovat.

 

Ketkä olivat tuon onnistuneen muutoksen takana olleet voimat? Kukaan ei varmasti kiistä Jussi Halla-ahon merkitystä ja meriittejä, mutta yksikään johtaja ei pysty noin loistavaan suoritukseen, ilman vahvoja ja erityisesti osaavia taustavoimia. Minulla on piiripuheenjohtajana ollut kunnia seurata asioita läheltä ja minulle noista taustavoimista nousee aina yksi nimi ylitse muiden. Se nimi on Riikka Purra.

 

Riikka Purra on ollut erityisen vahva, osaava ja tekevä toimija. Hän on ollut suuressa roolissa menestyksekkäässä ohjelmatyössämme. Hän on ollut meidän mediaosaajamme ja eräänlainen puolueen ulkomuodon stailaaja. Hänelle kuuluu suuri kiitos puolueemme nykyisestä menestyksestä.

 

Riikka Purra on tulevaisuuden suuri ja kirkas tähti politiikan taivaalla. Hän tulee sieltä loistamaan ja valaisemaan, vielä monia Suomea, suomalaisia ja suomalaisuutta puolustavia ihmisiä.

 

Minulla ei ole siis mitään epävarmuutta siitä, kenet minä haluan Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajaksi. Minä haluan siihen kuvankauniin vaalean Suomi-neidon, joka vankkumattomasti ja tuumaakaan periksi antamatta puolustaa Suomea, suomalaisia ja suomalaisuutta. Tehden kaiken sen ammattitaidolla ja tinkimättömällä kansallismielisyydellä.

 

Minä siis haluan, että Riikka Purra on meidän tuleva 1. vpj.

Kommentoi kirjoitusta.

I Have a Dream

Sunnuntai 14.4.2019

Tänään on mahdollista muuttaa Suomea. Meistä jokainen äänioikeutettu voi osallistua tuon muutoksen tekemiseen. Tänään on päivä, joka suo meille mahdollisuuden. Demokratia on toimivin valtioiden hallintomuoto ja äänestys se muoto, jolla tuota demokratiaa toteutetaan.

Ketä sitten äänestää?
Äänestämällä entistä, saa lisää entistä. Äänestämällä konsensusta saa lisää entistä. Äänestämällä muutosta saa aikaan muutosta, vaikkakin hidasta sellaista. Jokainen askel kohti turvallista, hyvinvoivaa ja taloudellisesti tervettä Suomea on kuitenkin tärkeä.

Tänään moni miettii vielä, että haluaako antaa suomalaisten turvallisuuden rapautua. Haluaako maksaa lisää veroja ruuasta ja liikkumisesta, haluaako elättää verorahoillaan avoimet rajat ja ostaa pakotettuna sähköauton tai menettää työpaikkansa halpatyövoimalle. Moni maaseudun ihminen mietti, että jättääkö äänestämättä, koska heidät on petetty raskaimman mukaan. Moni konservatiivi miettii, että mihin ovat hävinneet terveet luterilaiset arvot ja miksi sivistynyttä Suomea ollaan vaihtamassa matalan koulutustason ja erilaisten uskonoppien maaksi. Moni metsästäjä miettii omien harrastusmahdollisuuksiensa kaventumista ja lemmikkielämiensä uhkakuvia.

Kaikkiin em. asioihin voi vaikuttaa ja tänään on se päivä, jolloin niihin voi vaikuttaa.

Käytä siis ääntäsi!

Kommentoi kirjoitusta.

Onneksi on vaihtoehto

Perjantai 12.4.2019

En katsonut eilen televisiosta tenttiä. Vaadin kuitenkin Antti Rinnettä tämän- ja huomisillan prime timeen televisioon, sillä nyt on vakava paikka! Tutkijoiden mukaan yksikään puolue ei ole pääsemässä yli 20% kannatukseen. Minä olen hieman toista mieltä, mutta Antti televisioon ja asia on varma, että yksi puolue menee yli.

Sain eilen muutaman hyvin mielenkiintoisen puhelun. Ne puhelut olivat sellaisia, että ne kertoivat rajo

jen rikkoontumisesta. Kokonaismäärällisesti, tuon tyyppisten yhteydenottojen määrän pohjalta, tekisi mieli puhua jo eräänlaisesta patojen murtumisesta.

Minä en yhtään ihmettele, että miksi ihmiset ovat saaneet tarpeekseen. Heitä ollaan laittamassa taivaanrannanmaalauksen maksumiehiksi. Heitä vaaditaan elättämään Suomeen laittomasti tulevat sosiaaliturvannauttijat, uhraamaan työpaikkansa ja ruokansa olemattomien ilmastopäästöjen alttarille, heidän omaisuutensa, kuten metsien käyttöä ollaan rajoittamassa ja liikkumisen vapautta leikkaamassa. Heidän puhettaan ja mielipiteitään halutaan rajoittaa ja Suomen turvallisuuden annetaan vajota. Heidät ollaan alistamassa vastikkeettoman perustulon maksajiksi. Maaseutu ollaan tyhjentämässä ja luomassa suurpetojen paratiisiksi ja reservaattialueiksi.

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä esimerkkinä näistä lienee demarijohtajan ulostulo, halusta romuttaa lopullisesti Suomen turvapaikkajärjestelmä. Laittamalla laittomasti maassa olevat kielikouluun ja viemään ne vähäisetkin työpaikat suomalaisilta työttömiltä. Suomeen halutaan siis suurporvarien lisäksi, luoda halpatyömarkkinat myös sosialistien toimesta ja tavallisten ihmisten maksaessa.

Onneksi on vaihtoehto ja minä odotan jännityksellä sunnuntaita!

Olen muuten näin perjantain kunniaksi tavattavissa Joensuun markkinoilla.

Turvallisen Suomen, hyvinvoinnin
ja ihmisarvojen puolesta
-Marko Koskinen 89

Kommentoi kirjoitusta.

Asiaa nuorille ja vanhemmillekin

Torstai 11.4.2019

Pääsin nuorison tentattavaksi.

Aiheena: Miksi juuri minä?

https://www.youtube.com/watch?v=aR-cuauLpB4

Kommentoi kirjoitusta.

Nuorissa on tulevaisuus

Keskiviikko 10.4.2019

Otan nöyrästi, mutta en nöyristellen vastaan nuorisovaalin tuloksen. Nuorissa on meidän tulevaisuutemme ja meidän tehtävämme on luoda heille tulevaisuuden mahdollisuudet, muutenkin kuin juhlapuheissa. Savo-Karjalassa puhutaan, kuinka nuoria pitäisi saada muuttamaan paikkakunnille ja pysymään paikkakunnilla. Samalla tehdään päätöksiä, joilla heidän elinmahdollisuuksiaan kavennetaan.

 

Nuoret tarvitsevat puolestapuhujia ja sellaisia puolestapuhujia, jotka ymmärtävät heitä ja heidän tarpeitaan. Minulla, kolmen nuoren isänä ja koulu- sekä työelämän aktiivitoimijana on siitä jonkinlainen näkemys. On upeaa huomata, että nuoretkin ovat tämän havainneet.

 

Maaseutu pysyy asuttuna vain niin kauan, kun siellä on elämänedellytykset. Tarpeeton ilmastovouhotus, uhkailu polttomoottoriautojen kieltämisellä, metsähakkuiden rajoittamisella ja tätä kautta liikkumisen vaikeuttamisella ja työpaikkojen menetyksellä, iskee lujimmin juuri meidän alueemme nuoriin. Suomalaisen maatalouden kurjistaminen ja uhkailu metsämaan lisäverotuksilla on torpattava. Koulu- ja koulutusjärjestelmämme on saatava toimivaksi, niin oppimistulosten, syrjäytymisenehkäisyn, koulurauhan kuin koulutusverkostommekin näkökulmasta.

 

Jos sinäkin haluat puolustaa Savo-Karjalan nuorison tulevaisuutta, heidän parhaaksi katsomallaan tavalla, niin se on mahdollista sunnuntaina 14.4. kirjoittamalla äänestyslippuun maagisen numeron 89.

allianssi.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Huikea matka

Maanantai 8.4.2019

Ripottelisinko tuhkaa päälleni, kun en Pöllöraadin mielestä pärjännyt Sinustako Kansanedustaja ohjelman puheessa. En ripottele. Olenko masentunut tai vihainen? En ole. kansalta illankuluessa saamani palaute on enemmän kuin rohkaisevaa ja Pöllöraadille melkoisen murskaavaa.

 

Kuvauskeikka oli huikea matka ja kiitän kaikkia, jotka olivat sen mahdollistamassa! Se avarsi käsittämättömän paljon tietämystäni, osaamistani ja näköalojani. Lähes jokaisella on joskus ensimmäinen kerta ja minulla se on nyt takana, ainakin tv-hommissa. Tiedän nyt sen tunteen, joka jyskyttää korvienvälissä, kun et saa käyttää muistilappua ja tiedät, että miljoona ihmistä katsoo tekemistäsi samalla, kun lämmittimet hohtavat studioon säteitään ja valaisimet hehkuvat.

 

Sain retkellä tavata ja osin ehkä tutustuakin aivan huikeisiin tyyppeihin. Kaikki kilpailijat olivat kerrassaan mahtavia tyyppejä ja erittäin yhteistyökykyiseltä vaikuttavaa porukkaa. Jopa päätuomari Jussi Kärjen kanssa sovittiin, että tavataan uutistoimituksen merkeissä sitten, kun kansanedustajana vaikutan.

 

Kaikki ihmiset, joita tuolla matkalla sain tavata, olivat uskomattoman upeita, junan konduktööristä, niihin nuoriin avustajiin, jotka pitivät meistä huolta tarjoilun ja opastuksen merkeissä. Heidän kanssaan muuten käytiin myös pitkä poliittinen ja hyvähenkinen keskustelu tauolla. Molemmat tuottajat olivat huippuystävällisiä ja sain heiltä paljon oppia ja kommentteja televisio-ohjelmien tekoon. Taustatoimittajat aivan loistavia ja ystävällisyyden perikuvia. Pöllöraadin kanssakin jutusteltiin pitkään ja sain heiltä kyllä taustalla runsaasti positiivista palautetta. Politiikka vaan on sellaista.

 

Täytyy kuitenkin muistaa, että ohjelma on vain viihdettä, vaikkakin vakavilla asioilla. Vaalitulos on se, joka ratkaisee. Jos siis haluat sanavalmiin, yhteistyökykyisen ja tv:stä tutun kansanedustajan, joka pitää suomalaisten puolta, niin numero on Savo-Karjalassa 89

Kommentoi kirjoitusta.

Sinustako Kansanedustaja

Sunnuntai 7.4.2019

Sain huikean mahdollisuuden päästä osallistumaan televisio-ohjelman tekoon.

Tänään su 7.4. siis itsehäpäisyä televisiossa klo 21-22 :-)

Kutstettu_pollo.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Usein kysyttyä

Lauantai 6.4.2019

Yleisimpiä kysymyksiä

 

Paljon, kun kiertää toreja ja tapahtumia, niin ihmiset tulevat kyselemään ja kertoilemaan tarinoita laidasta laitaan. Muutamat kysymykset ovat kuitenkin nousseet selkeästi yleisimmiksi. Sen vuoksi päätin avata niistä muutamaa lyhyiden vastausten kera. Yleensä keskustelussa mennään paljon syvemmälle ja vastauksetkin on pidempiä.

 

Mitä sinä lupaat vaaleissa?

Minä lupaan tehdä parhaani. Minulla ei ole mitään erillisiä lupauksia. Minusta saa varmasti ahkeran, yhteistyökykyisen, verkostoituvan ja tarvittaessa kovasanaisenkin kansanedustajan. Sellaisen kansanedustajan joko tekee parhaansa Suomen, suomalaisten ja suomalaisuuden puolesta. Lupaan, ettei minun valintaani tarvitse hävetä ja sitä kautta katua. Olen saanut omiltani (perussuomalaisten jäseniltä) yksimielisen luottamuksen piirin puheenjohtajaksi, jo useita kertoja ja se kertokoon omaa kieltään kyvyistäni tehdä yhteisiä päätöksiä.

 

Äänestin viimevaaleissakin perussuomalaista ja se loikkasi. Onhan ihan varma, että et sinä loikkaa, jos sinut valitaan?

On aivan varmaa, että minä en loikkaa. Puolueesta on sen pienen palasen irtaantumisen jälkeen tullut todella yhtenäinen ja ajatuksiltaan samaan suuntaan katsova. Olen käynyt keskustelun lähtemisestäni puheenjohtaja Jussi Halla-ahon kanssa kesällä 2017. Minä olen poliittisen kotini löytänyt ja olen luvannut ennemmin lopettaa politiikan, kuin loikata. Loikkaustarve tulee siitä, että en ole päässyt puolueessani ja politiikassa vaikuttamaan tarpeeksi, vaan joku muu on tehnyt ja tekee sen minua paremmin. Silloin on syytä mennä peilin eteen.

 

Lupaatko pitää meidän tavallisten ihmisten puolta?

Lupaan! Minä olen itse ihan tavallinen ihminen, kaikkine huolineni ja murheineni. Minulla on lapsia, vaimoke, vanhemmat, koti ja ystäviä, joista kaikista kantaa ihan tavallisen ihmisen huolia. Minä tiedän tasan tarkkaan, miltä tuntuu elää pienituloisena ja millaista byrokratian aiheuttamaa ihmisten kyykytystä Suomessa tapahtuu. Minulle on ehtinyt jo kertymään elämänkokemusta ja tuota kokemusta vasten peilaan omia ajatuksiani ja esityksiäni.

 

Luppaatko pittee meijän mehästäjien puolta jos piäset evuskuntaan?

Luppoon! Ehdokkaissa ei nykyisellään ole montaakaan metsästyksenharrastajaa ja se on suuri puute. Ajavan koiran omistajana ja aktiivisesti järjestötyötä tehneenä metsästäjänä tiedän ja tunnen ongelmakenttää. Kaikenlainen eräharrastusmahdollisuuksien kaventaminen on lopetettava. Eräharrastusmahdollisuuksien parantaminen ja nuorten ohjaaminen eräharrastuksen pariin on tärkeää työtä.

 

Miten meille käy, kun kieltävät meiltä polttomoottorit ja verottavat ruuankin hinnan, niin ylös, jotta ei ole rahaa syödä enää?

Sitä siellä tietysti monissa piireissä haikaillaan. Ei meillä pidä mennä kieltämään polttomoottoreita ja kyllä meidän tulee itse pystyä päättämään mitä syömme. Meidän täytyy pystyä tekemään se puhtaalla omalla tunnolla ja niin, että rahat riittävät. Meille on taattava mahdollisuudet asua haja-asutusalueilla ja mahdollistaa liikkuminen sielläkin. Suomen tulee kulkea ilmastoasioiden kärkirintamassa ja kehittää, sekä innovoida uutta ja entistä parempaa teknologiaa, jota voidaan sitten myydä tulevaisuudessa maailmalle. Meillä on metsissä valtavasti käyttämätöntä energiapotentiaalia. Tulevaisuudessa täytyy kyllä satsata vaihtoehtoisiin polttoaineisiin kuten biodieseliin ja biokaasuun. Ei meitä suomalaisia pidä verottaa, rangaista tai syyllistää, sillä me kyllä hoidamme oman osuutemme ja olemme jo nyt huippumaita. Täytyy olla realisti ja huolehtia Suomen taloudesta, jotta pysymme yhä huippumaana. Suomalainen tehtaanpiippu on ilmastoteko!

 

Ne ei ota teitä hallitukseen, kun Antti ja Petteri sanoi niin televisiossa!

Niinhän ne nyt sanovat, mutta se on sellaista vaaliretoriikkaa ja äänestäjien pelottelua. Ne uskottelee, että Perussuomalaisia ei kannata äänestää, koska ne ei voi vaikuttaa. Kyllä kannattaa äänestää ja kannattaa äänestää Perussuomalaiset suurimmaksi puolueeksi. Kyllä ne ottaa tai tulevat samaan hallitukseen jos hallitusohjelmasta päästään yhteisymmärrykseen.

Kommentoi kirjoitusta.

Ensimmäisiä tuloksia

Torstai 28.3.2019

Olimme keskiviikkona Poikolan koulun vaalipaneelissa. Paneelin järjestelyt olivat huippiluokkaa ja kysymykset ajankohtaisia, sekä relevantteja. Paneeli vedettiin todella hyvin ja siinä annettiin mahdollisuus myös debaattiin. Loistavaa hommaa.

juuka_paneeli_leikattu.jpg

Äänestystuloskin on tullut ja täytyy onnitella Jonia, että hyvin pidit kotikentän hallussa. Täytyy onnitella myös itseään menestyksestä, joka on tullut ihmisistä aidoimmilta ja vieläpä ilman karkkia tai kepposia.

Juuan Poikolan koulun eduskuntavaalit 2019, tulokset.

Vaalipaneeliin (5.lk-lukio) osallistuneiden henkilökohtaiset äänet:

1.Joni Kortelainen SDP 61

2.Marko Koskinen Perussuomalaiset 30

3.Sallamaarit Markkanen Keskusta 15

4.Eveliina Eronen Vihreät 10

5.Mikko Meriläinen KOK 4

6.Henry Määttä KD 1

7.Jukka Mikkonen Sin 1

 

Pienten (E-4.lk) paneelissa kolmen kärki oli

Joni Kortelainen (50)

Eveliina Eronen(17)

Marko Koskinen (12)

Loppukaneettina voisin todeta, että olen todella mielissäni ja ilostunut saamastani tuloksesta. Nuorisossa on tulevaisuus ja sen tulevaisuudentekijöissä tuntuu olevan myös paljon realisteja.

Kommentoi kirjoitusta.

Tiet vie ja torit tulee tutuiksi

Maanantai 25.3.2019

Keskiviikkona Juuka ja koululaisten vaalipaneeli, sekä illalla kaupunginvaltuusto.

Torstaina oikeita töitä, mutta perjantaina taas puheenjohtajakierroksella ja itseään kauniimmassa seurassa. Politiikka on yhdessä tekemistä ja asioiden yhteensovittamista. Siinä tarvitaan toimijoita, jotka pystyvät toimimaan yhdessä ja yhteistyössä.

Make_ja_Ode.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Ihmisen paras ystävä

Sunnuntai 24.3.2019

mies_ja_koira.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Säpinää Kuopion torilla

Lauantai 23.3.2019

Mietin, että otsikoinko tekstin ”Kohtaamisia ja eroja” vai Säpinää Kuopion torilla. Molemmat olisivat sopineet aiheeseen. Vilkas päivä ja paljon hyviä keskusteluja. Silmiin pistävää ja mieleen painuvaa olivat, kuinka AY-väki on valjastanut vankkurinsa ja erityisesti nuorisonsa kampanjoimaan.

 

Nuoriso kierteli ryhmissä esittelemässä toiveita yhteisistä valokuvista eri #teemojen kera. Käytiin monta todella asiallista keskustelua, mutta ei otettu yhtään valokuvaa. Keskustelun päätteeksi kaikki olimme hyvin ymmärtäväisiä ja kaikki me olimme yksimielisiä, että Suomen työelämä on, niin suuri kokonaisuus, ettei sitä voi tehdä yksisilmäisesti, ei minkään ryhmän puitteissa. Ei työnantajien, ei työntekijöiden eikä valtiovallan. Vaan kaikkien yhdessä on sovittava. Joustettava on jokaisen, mutta ei kenenkään yksin.

 

Olimme yksimielisiä, myös siitä, että kolmikanta voisi jatkossa olla täydennetty myös Suomen Yrittäjillä, sillä rehellinen totuus on, että uudet työpaikat syntyvät pieniin yrityksiin, jotka eivät nyt neuvottelupöydissä ole. Suomalainen työntekijä on pääosin huippua porukkaa, kuten työnantajatkin. Valtiovalta, kun vielä saadaan tolkulliseksi, niin hyvin meillä tulee menemään.

Todella paljon hyvää keskustelua ja mielipiteenvaihtoa, siitä on hyvä päivä tehty!

Kommentoi kirjoitusta.

Kohtaamisia

Perjantai 15.3.2019

Päivästä jäi hyvin mieleen eräs kohtaaminen. Tänään vaaliteltalla kävi minulle entuudestaan tuttu herrasmies. Hän halusi keskustella hetkisen kanssani islamisaatiosta. Näkemyksemme Suomen tilanteesta tuon asian suhteen olivat hyvin yhteneväiset. Sivusimme keskustelussamme myös mm. Englantia ja tilanteen globaalia kehittymistä.

 

Hän oli hyvin huolestunut nykyisten päättäjiemme naivismista asiaa kohtaan. Hänen mielipiteensä olivat selkeät ja asenteensa realistinen. On mahtavaa huomata, kuinka ihmisten silmäkulmassa pilkahtaa tietynlainen vilahdus, kun pystyt keskustelemaan heidän kanssaan vaikeistakin asioista rehellisesti ja avoimesti ja he huomaavat jonkun ymmärtävän heidän asiansa.

 

Hän, kuten moni muukin, tänään kertoi olevansa hyvin arvostava ja myötämielinen puolueemme puheenjohtajistoa kohtaan ja kehui heidän olevan hyvä johtokaksikko puolueellemme ja siivittävän meidät hyvään vaalitulokseen.

 

Paljon oli kävijöitä ja paljon oli muitakin hyviä keskusteluja. Hyvä päivä kaikkineen ja loi lisää uskoa tekemiseen. Tästä on hyvä jatkaa.

Kommentoi kirjoitusta.

City of Kesälahti

Torstai 14.3.2019

Kesis_maaliskuu.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Teematieto

Keskiviikko 13.3.2019


Turvallisuus

Turvallisuus on kokonaisuus, joka muodostuu Suomen ja suomalaisten taloudellisesta, terveydellisestä, sosiaalisesta ja sivistyksellisestä hyvinvoinnista, sekä ulkoisten uhkien tehokkaasta torjunnasta.

Koulutus, työ ja sivistys

Vain toimiva koulutusjärjestelmä voi tuottaa riittävästi työ- ja talouselämän tarvitsemia innovaatioita ja osaajia. Työelämään tarvitaan kaikille osapuolille reilut ja turvalliset pelisäännöt.

Luonto ja ympäristö

Suomen ei pidä uhrata teollisuutta, taloutta, haja-asumismahdollisuutta, eikä harrastuksia yltiömäiselle suojelulle ja suojeluatarvitsemattomien eläinten, ylisuojeluun. Kotimaista bioenergiaa suosien!

Kommentoi kirjoitusta.

Kohtaamisia

Sunnuntai 3.3.2019

Kävin tänään monta todella hyvää keskustelua ihmisten kanssa. Yksi keskustelu jäi kuitenkin erityisesti mieleen Joensuun kävelykadulta. Eräs rouva viattomasti kyseli, että mitä minulla olisi kansanedustajana tarjota juuri hänen kaltaisilleen ihmisille, jotka työskentelevät matalapalkka-alalla.

Kerroin omista näkemyksistäni työelämään ja politiikkaan liittyen. Jatkoimme keskustelua hänen tilanteestaan. Hän oli joutunut työttömäksi, eikä seutukunnalla ollut hänen koulutustaan vastaavia töitä tarjolla. Tämän vuoksi hän oli omatoimisesti hankkiutunut kouluttautumaan nykyiselle alalleen.

Hän on juuri sellainen ihminen, joita yhteiskuntamme tulisi palkita. Hän ei suostunut järjestelmän pyöritettäväksi, vaan hän on juuri sellainen arjen sankaritar, joita me tarvitsemme. Ei saa jäädä tuleen makaamaan! Olen pohtinut paljon hänen sanojaan ja omia puheitani, joita pidin kiertueella. Pidän huolestuttavana mm. työmoraalin rappeutumista yhteiskunnassamme. Juuri hänen kaltaiset ihmiset luovat kuitenkin uskoa, että sitä moraalia on ja se on vain saatava nostettua pintaan. Myös niiltä, joilta se on katoamassa. Siihen varmasti tarvitaan paljon porkkanoita, mutta valitettavasti ehkä keppiäkin.

Kiitän suuresti Sinua arvoisa keskustelukumppani. Olet sydämeltäsi juuri Perussuomalaista ydintä, pienporvarillisuutta. Ajatus, jossa yksilö kantaa vastuuta itsestään. Loit minuun uskoa, että olen ollut oikeilla jäljillä ja tiedän, että sinäkin hyväksyit selitykseni siitä, että politiikka on kokonaisuus, eikä yhden ryhmän etujenvalvontaa. Keinot, joilla me kaikki pärjäämme ovat koulutus, syrjäytymisen ehkäiseminen, työllisyys ja omasta kansasta huolehtiminen ensin. Näin saamme verotuksen kestämään kohtuudessa ja pidettyä yllä ostovoiman, joka ruokkii kulutusta ja edelleen lisää työllisyyttä. Pidän varmasti sen tavoitteeni, jossa lupasin tavoitella turvallista Suomea, jossa kaikilla suomalaisilla on hyvinvointi.

Kommentoi kirjoitusta.

Keikkaa pukkaa

Tiistai 12.2.2019

Puruvesi_190214.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kiitos luotamuksesta!

Keskiviikko 6.2.2019

Jos kus vaalityö tuntuu raskaalta ja haasteelliselta, oheisenkaltaiset (Koti-Karjala 6.2.2019) tuenosoitukset kyllä piristävät ja auttavat jaksamaan. Kiitos kaikkille osallisille.

Lehdisto1.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Mihin menit inhimillisyys? Rahakasan taakse?

Maanantai 28.1.2019

"On lupa toisesta huolta kantaa" lauloi Danny, mutta se tais päästä unohtumaan, kun voittoja maksimoitiin ja rahaa satoi kuin Esperin perseestä. Kilpakumppani Attendo on ollut viimeisimpien uutisten mukaan samoissa talkoissa.

Räsäsen Päivi, Päivi Räsänen, sitten eduskunnassa täräytti, ettei turvapaikanhakijoille uskalleta olla maksamatta maksimaallisia tukia, kun pelottaa.

Eikä Oulu ole ainoa kaupunki, jossa on grooming-meininki.

Tämä lista on loputun ja koruton.

Kysynkin nyt teiltä päättäjät, että oletteko te onnistuneet ja oletteko te päteviä? Toisekseen kysyn teiltä kansalaiset, että olisiko aika vaihtaa päättäjät?

Ensimmäistä kysymystä olen hieman jäävi arvioimaan, mutta en malta olla toteamatta, että kyllä te olette epäpäteviä. Ei jatkoon! Toiseen kysymykseen tulikin vastaus siinä samassa.

Aletaan porukalla rakentamaan turvallisempaa Suomea ja ohjaamaan vähäiset verorahamme sinne mihin ne oikeasti kuuluvat, eli suomalaisten hyväksi. Tiedät kyllä miten muutos tehdään, jos sitä haluat.

Minä ainakin haluan näihin asioihin muutoksen ja olen valmis sen puolesta taistelemaan!

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »