Ajatuksia elämästä ja politiikasta

Rehellinen vaiko ideologinen media

Keskiviikko 14.11.2018


Ohessa juttu tämän aamun Koti-Karjala lehdestä. Se laittoi minut minut miettimään uutisointia ja sen tasoa Pohjois-Karjalan painetussa mediassa.

Alkuun pitänee tuumata, että onneksi meillä on vielä paikallislehdet, jotka ovat uutisoinnissaan realisteja, eivätkä ole ideologioiden vankina. Maakuntalehtemme Karjalaista ei kiinnostanut uutisoida piirin syyskokouksestamme ollenkaan, joten se vahvistanee puheessanikin esille ottamani seikan valtamediasta.

Toivoisin vilpittömästi, tiukkaa harkintaa kaikilta lehtien lukijoilta ja niissä mainostavilta tahoilta, että kuinka niiden uutisointiin suhtautuu ja miten rahoitustaan suuntaa. Luottaako realistisiin medioihin, joiden uutisointi perustuu tasapuolisuuteen ja totuudenmukaisuuteen, vaiko niihin, joita ohjaa ideologia ja politikointi.

En ole yleensä juurikaan puuttunut median tekemisiin, sillä tiedän median ja politiikan elävän symbioosissa, jossa molemmat tarvitsevat toisiaan. Nyt täytyy kuitenkin todeta, että minullekin joskus tuli Karjalainen, mutta ei tule enää. Mediassa ei vastuullisuutta tuoteta pelkästään oikein olevilla uutisilla, vaan myös sillä, että uutisoidaanko vai jätetäänkö uutisoimatta. Tuota valikointia kutsutaan politikoinniksi, joten se siitä vastuullisesta mediasta.

uutinen_piirista.jpg


Kommentit

16.11.2018 12:26  Ripa

Suomen Uutisethan taustoitti alkuvuodesta syitä Kurjanlaisen harjoittamaan persuvihaan:

https://www.suomenuutiset.fi/ihanan-puolueetonta-lehtikonserni-lapioi-ensin-kymppitonneja-saulille-paatoimittaja-haukkuu-huhtasaarta/

https://www.suomenuutiset.fi/kokoomustaustainen-karjalainen-lehti-marisee-persut-ottivat-somen-ilmaherruuden/


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini