Ajatuksia elämästä ja politiikasta

Demokratia on taas rikki

Lauantai 8.12.2018


Demokratia on kriisissä tai rikki, toitotetaan jos jonkinmoisesta tuutista. Erityisesti sitä toitotetaan valtaapitävien turpavärkistä. Viimeksi tänään Orpo, siis Kokoomuksen iso-poika. Sama virsi aina, kun kansa vähänkään älähtää siitä mukiloinnista, jolla sitä täystyrmätään. Presidentti sanoi itsenäisyyspäivän haastattelussaan, että ollaan saamassa aikaan ”aikamoinen rähinä”.

Kieltämättä tällaista hiljaistakin maaseudunmiestä alkaa mietityttämään, että olemme Ranskan tiellä ja pian kaduillamme ovat oikeasti ”keltaliivit”. Tosin luulen, että Suomessa porukka jakaantuu kolmeen tai neljään, kuten Syyriassa. Meille tullee vihervasemmisto, suurporvaristo, mamut ja tavalliset tolkun suomalaiset. Valitettavasti uhkakuvat ovat suuria.

Mikä sitten neuvoksi demokratian korjaamiseen. Minun mielestäni ainoa keino on äänestysprosentin nostaminen. Nyt eniten kärsivät aina ne, jotka ovat menettäneet uskonsa demokratiaan ja jättävät äänestämättä. Meille suomalaisille ja demokratialle olisi tarpeen, että kaikki saataisiin äänestämää ja poliitikot pitäisivät vaalilupauksensa. Miksi vaivautua äänestämään, kun Soinit, Orpot ja Sipilät syövät sanansa ja katteettomat lupauksensa, Rinteestä puhumattakaan?

Ketkä sitten lähtevät barrikaadeille ensimmäisenä. Luulen, että anarkistit, mutta heidän jälkeensä varmasti ne tavalliset tolkun ihmiset, jotka ovat saaneet yksinkertaisesti tarpeekseen kohtuuttomasta veronmaksusta, toisen luokan kansalaisena elämisestä omassa maassaan tai ihan vaan valehtelevista poliitikoista.

Terveisiä ministeriaitioon ja toivon, että saatte minut preppaajaksenne seuraavaan eduskuntaan. Lupaan pitää teidät hereillä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini