Ajatuksia elämästä ja politiikasta

Miksi?

Maanantai 10.12.2018


Tuli taas eilen mieleen ja ihan useamman kerran, että mitä minä sitten politiikalla haen ja miksi minä sitä teen?

Alkuperäinen tarkoitukseni politiikkaan lähtemisellä oli turvata lasten lähikoulun säilyminen, mutta asiat ovat muuttuneet ja kasvaneet koko ajan, niiden kokonaisuudet ja vaikutusalustat ovat laajentuneet. Haen kuitenkin politiikalta edelleen ihan sitä samaa.

Haen sitä, että lapsilla olisi turvallinen ja sivistävä lapsuus sekä nuoruus, ihmisille riittäisi töitä ja hyvinvointia, sairauden sattuessa pääsisi lääkäriin ja yhteiskunnan tukiverkko auttaisi heikoimpia, jotka eivät pysty itsestään huolehtimaan. Haluaisin sitä, että vanhukset saisivat arvokkaan vanhuuden ja saisivat elää sen turvallisessa ja virikkeellisessä ympäristössä. Kaikki tämä pitäisi toteuttaa vieläpä reaalitaloudellisesti, sillä emme voi jättää velkaantunutta valtiota jälkipolviemme rasitteeksi.

Minulla on ollut kieltämättä nopea urakehitys, koska olen tehnyt tätä hommaa kaikkiaan reilut 10 vuotta ja olen saavuttanut paljon. Mikä on sitten tehnyt tämän kehityksen ja antanut mahdollisuuksia vaikuttaa? Suurin syy siihen on varmasti se, että olen saanut luottamuksen puolueen omilta jäseniltä ja erityisesti niiltä, jotka ovat maantieteellisesti lähellä. Toisaalta tiedän olleeni melkoisen ahkera puhuja ja aloitteidentekijä erilaisissa kokouksissa, joten olen yrittänyt vaikuttaa siellä missä se on mahdollista. En varmasti ole ollut kylän kovin jätkä, enkä torienkiertäjä, vaan olen yrittänyt rakentaa siltoja enemmän kuin purkaa niitä, olen pyrkinyt sietämään erilaisia mielipiteitä ja ihmisiä, joskus jopa etsimään kompromissia päätösten pohjaksi. Niissä tehtävissä joissa olen jotakin johtanut, olen pyrkinyt kaikkien kuuntelemiseen ja tasapuolisuuteen, vaikka se ei aina helppoa olekaan. Tämä on tähän saakka riittänyt osin omille ja myös äänestäjille, saa nähdä riittääkö jatkossa.

Eteenpäin ja katse horisonttiin. Politiikka ei saa olla koko elämä, vaan olkoon se edelleen yksi kanssakulkija elonpolulla. Mennään rohkeasti ja olkoon Suomen ja suomalaisten etu ohjenuorana.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini