Ajatuksia elämästä ja politiikasta

Mihin menit sananvapaus?

Keskiviikko 16.1.2019


Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon Twitter-tili on lukittu. Toisin sanoen hänet on vaiennettu, vaikka tai ehkä sittenkin, koska vaalit alkavat lähestyä ja yleinen keskustelunaihe haittamaahanmuutosta vaikuttaisi yltyvän. Suomi lähestyy totalitarismia, kun konsensuspuolueet ja erityisesti hallitus, joutuvat yhdessä suuryritysten kanssa rajoittamaan opposition toimintaa ja sulkemaan heitä keskustelun ulkopuolelle.

Jos arvostelet EU:ta, haittamaahanmuuttoa, kyseenalaistat kaikkien uskontojen tai kulttuurien samanarvoisuutta tai moitit hallitusta, niin joudut tarkkailtavien henkilöiden listalle. Poliisilla ei ole mukamas voimavaroja estää, selvittää tai valvoa seksuaalirikoksia tai köyhempien omaisuusrikoksia, koska heidän aikansa menee nettikeskustelujen valvontaa. ”Nettipoliisi” ”Fobba” syyllisti suomalaisia kriittisiä nettikirjoittajia Oulun ja Helsingin lastenraiskaustapausten noustua julkisuuteen.

Kysymys on arvovalinnoista. Mihin poliisin resurssit ohjataan, sallitaanko mielipiteenvapaus ja sallitaanko sananvapaus. Nykyinen kehityssuunta on todella vaarallinen, koska se sallii vain yhden ainoa totuuden, jos kyseenalaistat sen, tulet vainotuksi ja suljetuksi ulkopuolelle.

Minä en halua tällaista kehitystä. Minä haluan oikean sananvapauden, jossa asioista voidaan puhua rehellisesti ja niiden oikeilla nimillä, sillä vain se takaa demokratian.

Tuohtuneena ja huolissaan!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini