Ajatuksia elämästä ja politiikasta

Kahvia ja pullaa

Torstai 17.1.2019


Käynnissä tuntuu olevan lobbaustalkoot. Vaan nythän sen aika tietysti on, kun vaalit ovat ovella. On mielenkiintoista seurata näin ensikertalaisena eduskuntavaaleissa, kuinka paljon tulee kutsuja erilaisiin ”tiedotus”tilaisuuksiin. Hieman vauraammat tiedottajat houkuttelevat ilmaisilla lounailla ja vähävaraisemmat kahvilla ja pullalla. Kaikkein vähävaraisimmat sähköpostijulistuksilla.

Tieto ei koskaan ole pahasta, eikä se lisää tuskaa, kuten vanha sananlasku sanoo, vaan se lisää tietoisuutta. Pää on kuitenkin pidettävä kylmänä ja yritettävä etsiä se pointti, että missä kulkee se ”kultainen keskitie”, jotta voi edustaa koko kansaa. Minun näkemykseni on, että Suomi on pidettävä korkean teknologian turvin, sivistysvaltiona, jossa on helppo yrittää ja hyvä tehdä työtä. Tämä mahdollistaa meille sen taloudellisen realiteetin, että voimme huolehtia myös niistä, jotka apua tarvitsevat. Toki, lähtökohtani on, että huolehditaan omasta kansasta ensin ja sitten jos aikaa ja rahaa jää, niin sitten maailmanparantaminen.

Tekemistä piisaa näin vaalien alla ja aivan kaikkiin seminaareihin ja keskustelutilaisuuksiin ei mitenkään ehdi. Parhaani yritän kuitenkin tehdä, että oppia saisi monelta suunnalta ja kansaa saisi kuunneltua mahdollisimman laajasti.

Käänteisesti sitä tietysti, itsekin yrittää kahvilla ja pullalla saada omaa sanomaansa myytyä, että en minä sillä moiti. Suomea vaan pidetään maana, jossa lobbaus on lähes kirosana, kun muualla siitä puhutaan ”tiedontuontina”. Tiedä sitten mennä sanomaan, että lieneekö se hyvästä vaiko pahasta, mutta sen tiedän, että kalenteri näyttää siltä, että kiirettä piisaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini