Ajatuksia elämästä ja politiikasta

Kohtaamisia

Sunnuntai 3.3.2019


Kävin tänään monta todella hyvää keskustelua ihmisten kanssa. Yksi keskustelu jäi kuitenkin erityisesti mieleen Joensuun kävelykadulta. Eräs rouva viattomasti kyseli, että mitä minulla olisi kansanedustajana tarjota juuri hänen kaltaisilleen ihmisille, jotka työskentelevät matalapalkka-alalla.

Kerroin omista näkemyksistäni työelämään ja politiikkaan liittyen. Jatkoimme keskustelua hänen tilanteestaan. Hän oli joutunut työttömäksi, eikä seutukunnalla ollut hänen koulutustaan vastaavia töitä tarjolla. Tämän vuoksi hän oli omatoimisesti hankkiutunut kouluttautumaan nykyiselle alalleen.

Hän on juuri sellainen ihminen, joita yhteiskuntamme tulisi palkita. Hän ei suostunut järjestelmän pyöritettäväksi, vaan hän on juuri sellainen arjen sankaritar, joita me tarvitsemme. Ei saa jäädä tuleen makaamaan! Olen pohtinut paljon hänen sanojaan ja omia puheitani, joita pidin kiertueella. Pidän huolestuttavana mm. työmoraalin rappeutumista yhteiskunnassamme. Juuri hänen kaltaiset ihmiset luovat kuitenkin uskoa, että sitä moraalia on ja se on vain saatava nostettua pintaan. Myös niiltä, joilta se on katoamassa. Siihen varmasti tarvitaan paljon porkkanoita, mutta valitettavasti ehkä keppiäkin.

Kiitän suuresti Sinua arvoisa keskustelukumppani. Olet sydämeltäsi juuri Perussuomalaista ydintä, pienporvarillisuutta. Ajatus, jossa yksilö kantaa vastuuta itsestään. Loit minuun uskoa, että olen ollut oikeilla jäljillä ja tiedän, että sinäkin hyväksyit selitykseni siitä, että politiikka on kokonaisuus, eikä yhden ryhmän etujenvalvontaa. Keinot, joilla me kaikki pärjäämme ovat koulutus, syrjäytymisen ehkäiseminen, työllisyys ja omasta kansasta huolehtiminen ensin. Näin saamme verotuksen kestämään kohtuudessa ja pidettyä yllä ostovoiman, joka ruokkii kulutusta ja edelleen lisää työllisyyttä. Pidän varmasti sen tavoitteeni, jossa lupasin tavoitella turvallista Suomea, jossa kaikilla suomalaisilla on hyvinvointi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini