Ajatuksia elämästä ja politiikasta

Säpinää Kuopion torilla

Lauantai 23.3.2019


Mietin, että otsikoinko tekstin ”Kohtaamisia ja eroja” vai Säpinää Kuopion torilla. Molemmat olisivat sopineet aiheeseen. Vilkas päivä ja paljon hyviä keskusteluja. Silmiin pistävää ja mieleen painuvaa olivat, kuinka AY-väki on valjastanut vankkurinsa ja erityisesti nuorisonsa kampanjoimaan.

 

Nuoriso kierteli ryhmissä esittelemässä toiveita yhteisistä valokuvista eri #teemojen kera. Käytiin monta todella asiallista keskustelua, mutta ei otettu yhtään valokuvaa. Keskustelun päätteeksi kaikki olimme hyvin ymmärtäväisiä ja kaikki me olimme yksimielisiä, että Suomen työelämä on, niin suuri kokonaisuus, ettei sitä voi tehdä yksisilmäisesti, ei minkään ryhmän puitteissa. Ei työnantajien, ei työntekijöiden eikä valtiovallan. Vaan kaikkien yhdessä on sovittava. Joustettava on jokaisen, mutta ei kenenkään yksin.

 

Olimme yksimielisiä, myös siitä, että kolmikanta voisi jatkossa olla täydennetty myös Suomen Yrittäjillä, sillä rehellinen totuus on, että uudet työpaikat syntyvät pieniin yrityksiin, jotka eivät nyt neuvottelupöydissä ole. Suomalainen työntekijä on pääosin huippua porukkaa, kuten työnantajatkin. Valtiovalta, kun vielä saadaan tolkulliseksi, niin hyvin meillä tulee menemään.

Todella paljon hyvää keskustelua ja mielipiteenvaihtoa, siitä on hyvä päivä tehty!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini