Ajatuksia elämästä ja politiikasta

Nuorissa on tulevaisuus

Keskiviikko 10.4.2019


Otan nöyrästi, mutta en nöyristellen vastaan nuorisovaalin tuloksen. Nuorissa on meidän tulevaisuutemme ja meidän tehtävämme on luoda heille tulevaisuuden mahdollisuudet, muutenkin kuin juhlapuheissa. Savo-Karjalassa puhutaan, kuinka nuoria pitäisi saada muuttamaan paikkakunnille ja pysymään paikkakunnilla. Samalla tehdään päätöksiä, joilla heidän elinmahdollisuuksiaan kavennetaan.

 

Nuoret tarvitsevat puolestapuhujia ja sellaisia puolestapuhujia, jotka ymmärtävät heitä ja heidän tarpeitaan. Minulla, kolmen nuoren isänä ja koulu- sekä työelämän aktiivitoimijana on siitä jonkinlainen näkemys. On upeaa huomata, että nuoretkin ovat tämän havainneet.

 

Maaseutu pysyy asuttuna vain niin kauan, kun siellä on elämänedellytykset. Tarpeeton ilmastovouhotus, uhkailu polttomoottoriautojen kieltämisellä, metsähakkuiden rajoittamisella ja tätä kautta liikkumisen vaikeuttamisella ja työpaikkojen menetyksellä, iskee lujimmin juuri meidän alueemme nuoriin. Suomalaisen maatalouden kurjistaminen ja uhkailu metsämaan lisäverotuksilla on torpattava. Koulu- ja koulutusjärjestelmämme on saatava toimivaksi, niin oppimistulosten, syrjäytymisenehkäisyn, koulurauhan kuin koulutusverkostommekin näkökulmasta.

 

Jos sinäkin haluat puolustaa Savo-Karjalan nuorison tulevaisuutta, heidän parhaaksi katsomallaan tavalla, niin se on mahdollista sunnuntaina 14.4. kirjoittamalla äänestyslippuun maagisen numeron 89.

allianssi.JPG


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini