Ajatuksia elämästä ja politiikasta

Nuorissa on tulevaisuus

Sunnuntai 18.10.2020


Keskustalainen Ajatuspaja Alkio teetti, Nuoret ja politiikan muutos –kyselytutkimuksen. Tuossa tutkimuksessa selvitettiin mm. nuorten 15-29 vuotiaiden mielipiteitä, että mitä puoluetta he äänestäisivät eduskuntavaaleissa. Tutkimuksessa ylivoimaisesti suosituin puolue oli Perussuomalaiset. Esitystavasta riippuen, kannatus on 19% tai 25% (onko kantansa ilmoittamattomat mukana vai ei). Eduskuntavaaleissa tulisi siis tulos 25%. Tulos on huikea, jos mietitään vastaajien ikää ja toimintaympäristöä. He ovat punavihreän koulu- ja yliopistomaailman puristuksessa, alttiita punavihreän kulttuurieliitin vaikutukselle ja Somen mielensäpahoittajien silmätikkuna. Silti sieltä löytyy noin paljon rohkeutta tunnustaa kannattavansa Perussuomalaisia, paljonkohan tulos olisi, jos he saisivat ilmoittaa kantansa avoimesti ja rehellisesti, ilman noita ulkoisia painostustekijöitä?

 

Moni varmaan ihmettelee, että miksi kannatus on huimaava? Mielestäni tutkimuksessa on esitetty nuorten toimesta loistavat perustelut ”Perussuomalaiset kertovan rehellisesti omista tavoitteistaan ja heillä nähtiin olevan rohkeutta tehdä vaikeita ja epäsuosittuja päätöksiä.”

 

Nuoret näkevät ja kokevat paljon. He ovat juuri niitä, jotka näkevät ja tuntevat koulujen ongelmat, maahanmuuton ongelmat, huumausaineongelmat ja ym. Nuoret ovat niitä, jotka kokevat sen turvattomuuden, jota yhteiskunta nyt ja tällaisella kehityksellä tarjoaa. Me vanhemmat elämme lintukodoissa, lämmittelemme takkatulien ääressä, sillä me olemme omat nakkikioskikärhämät jo käyneet. Nykyiset nakkikioski kärhämät ovat joukkopahoinpitelyjä, vastassa on erilaiset jengit. Nuorten työelämä on repaleista ja osa-aikaista, joka altistaa taloudelliselle epävarmuudelle. Työt valuvat halpatyöläisille, asunnot annetaan muille ja Kelassa kantasuomalaisen on toisen luokan kansalainen.

 

Nuoret saavat kokea sen konkretian, mitä nykyinen maahanmuuttopolitiikka aiheuttaa, he saavat kokea työelämän varjopuolet ja asuntopolitiikan ikävyyden. He tietävät, että he joutuvat maksajiksi, kun vanhemmat sukupolvet ahnehtivat nyt lisää velkaa heidän maksettavakseen. He yrittävät selviytyä, kun nyt moraaliposeerataan työpaikat pois hiilineutraalisuudella. He tietävät, että nykyisellä kehityksellä heidän tulevaisuutensa on todella ankea ja turvaton.

 

Nuorilla ei tällä hetkellä ole politiikassa vaihtoehtoja. Kaikki muut puolueet Perussuomalaisia lukuunottamatta ajavat samoja asioita. Kaikille muille puolueille maahanmuuttopolitiikan kiristäminen on pyhä lehmä, kaikki muut puolueet haluaavat moraaliposeerata ilmaston pelastajina, eikä mikään muu puolue ole halunnut asettaa rikoksista kansan oikeustajun mukaisia rangaistuksia.

 

Toivon todella, että kaikki nuoret ottavat asiakseen muuttaa politiikkaa ja sitä Suomea, suomalaisia ja suomalaisuutta suosivaksi. Parhaiten se onnistuu asettumalla itse ehdolle, mutta vähintäänkin äänestämällä seuraavissa kuntavaaleissa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini