Ajatuksia elämästä ja politiikasta

Demokratia on taas rikki

Lauantai 8.12.2018

Demokratia on kriisissä tai rikki, toitotetaan jos jonkinmoisesta tuutista. Erityisesti sitä toitotetaan valtaapitävien turpavärkistä. Viimeksi tänään Orpo, siis Kokoomuksen iso-poika. Sama virsi aina, kun kansa vähänkään älähtää siitä mukiloinnista, jolla sitä täystyrmätään. Presidentti sanoi itsenäisyyspäivän haastattelussaan, että ollaan saamassa aikaan ”aikamoinen rähinä”.

Kieltämättä tällaista hiljaistakin maaseudunmiestä alkaa mietityttämään, että olemme Ranskan tiellä ja pian kaduillamme ovat oikeasti ”keltaliivit”. Tosin luulen, että Suomessa porukka jakaantuu kolmeen tai neljään, kuten Syyriassa. Meille tullee vihervasemmisto, suurporvaristo, mamut ja tavalliset tolkun suomalaiset. Valitettavasti uhkakuvat ovat suuria.

Mikä sitten neuvoksi demokratian korjaamiseen. Minun mielestäni ainoa keino on äänestysprosentin nostaminen. Nyt eniten kärsivät aina ne, jotka ovat menettäneet uskonsa demokratiaan ja jättävät äänestämättä. Meille suomalaisille ja demokratialle olisi tarpeen, että kaikki saataisiin äänestämää ja poliitikot pitäisivät vaalilupauksensa. Miksi vaivautua äänestämään, kun Soinit, Orpot ja Sipilät syövät sanansa ja katteettomat lupauksensa, Rinteestä puhumattakaan?

Ketkä sitten lähtevät barrikaadeille ensimmäisenä. Luulen, että anarkistit, mutta heidän jälkeensä varmasti ne tavalliset tolkun ihmiset, jotka ovat saaneet yksinkertaisesti tarpeekseen kohtuuttomasta veronmaksusta, toisen luokan kansalaisena elämisestä omassa maassaan tai ihan vaan valehtelevista poliitikoista.

Terveisiä ministeriaitioon ja toivon, että saatte minut preppaajaksenne seuraavaan eduskuntaan. Lupaan pitää teidät hereillä.

Kommentoi kirjoitusta.

Ihanuuksien ihmemaa

Perjantai 7.12.2018

Irwin lauloi jo aikoinaan ihanuuksien ihmemaasta. Olemme nyt saaneet maistaa Suomessa ensimaistiaisia ihan uudesta ihanuudesta. Oulussa lapset ja naiset ovat saaneet osakseen kauheuksia. Uuraisilla ja Loimaalla on yritetty suistaa linja-autoja ja juuri luin uutisia, kuinka Salossa on puukotettu jo toista teinityttöä vähälle aikaa.

Milloinkahan meille suomalaisille alkaisi riittää? Me Perussuomalaiset olemme tarjonneet jo kauan vaihtoehtoja, mutta ehdotuksemme ovat kaikuneet kuuroille korville. Se on sääli, koska olen varma, että juuri meidän puoluejohtomme on varmasti asiantuntevin ja osaavin, kun keskustellaan maahanmuuton ongelmista. Olemme saaneet osaksemme lähinnä pilkkaa, kun paremmat ihmiset joutuvat meitä kauhistelemaan. Suomalainen, joko kohta riittää?

Mikäli suomalaiset ja heidän turvallisuutensa on sinulle tärkeitä, niin sinulla on äänestäjänä ainoastaan yksi vaihtoehto puoluekentässä. Siellä on kyllä varmasti monta pätevää ehdokasta. Toisaalta vaikka sinua ei turvallisuus ja tulevaisuus kiinnostaisikaan, niin jos veronmaksajana koet, että verotaakkaasi tulisi keventää tai verorahat tulisi ainakin käyttää johonkin suomalaisia edesauttavaan, niin silloin valintasi on osuttava samaan puolueeseen, kuin edellä on mainittu.

"Ei saa antaa pelolle valtaa", mutta pidetään lapset ja naiset sisällä, eikä käytetä julkisia kulkuvälineitä ja vältellään suurempia joukkokokoontumisia, niin toistaiseksi ei ole mitään pelättävää. Paitsi tietysti kansallismieliset rasistit, sillä niitä voi nähdä vaikkei niitä olisikaan.

Kommentoi kirjoitusta.

Tuli vaan mieleen

Perjantai 16.11.2018

Tuli mieleen yksi vanha lehtijuttu.

lehdykaismake.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

PISA kallellaan ja huonoon suuntaan

Torstai 15.11.2018

Heitän teille pohdittavaksi pienen haasteen.

Kävin eilen Keski-Karjalan Sivistysseminaarissa kuuntelemassa paria professoria. He kertoilivat suomalaisesta peruskoulusta ja sen tuloksista. Kuten tiedämme, koululaisten osaamista testataan PISA-kokein. Nuo testit järjestetään kolmen vuoden välein. Suomi on kauan ollut PISA-tulosten mahtimaa, mutta viime aikoina olemme alkaneet tippua niissä huolestuttavasti.

Koulussa on aina ollut eritasoisia oppilaita ja niin tulee aina olemaan. Vuoden 2015 PISA-kokeiden mukaan suomalaisissa kouluissa tehtiin historiallisen huono tulos. Noin 12% peruskoulun päättävistä oppilaista ei omaa sellaisia taitoja, joilla selviäisi jatko-opinnoista tai normaalin elämän tilanteista. Eli 12 sadasta ei tule selviämään niillä taidoilla normaali elämästä. Yli 16%:lla pojista ja yli 5%:lla tytöistä on ongelmia lukemisen kanssa peruskoulun päättyessä. Tähän, kun yhdistetään leikatut jatkokoulutuksen resurssit, pahimmillaan kahdeksan viikkotunnin lähiopetuksella, niin yhtälö ei liene toimiva?

Heitänkin teille sen pohdittavan kysymyksen, että onko ihme, etteivät työpaikat saa osaavaa työvoimaa ja mihin tällainen kehitys tulee lopulta Suomen viemään?

PS. Minusta alkaa tuntua, että mitä kauemmin olen ollut politiikassa mukana, sitä sosialistisemmin ajattelen. Haluan yhä enemmin pitää kaikki mukana kehityksessä, sillä olen oppinut, että se on ainoa tie menestyä ja kustannustehokkain.

Kommentoi kirjoitusta.

Rehellinen vaiko ideologinen media

Keskiviikko 14.11.2018

Ohessa juttu tämän aamun Koti-Karjala lehdestä. Se laittoi minut minut miettimään uutisointia ja sen tasoa Pohjois-Karjalan painetussa mediassa.

Alkuun pitänee tuumata, että onneksi meillä on vielä paikallislehdet, jotka ovat uutisoinnissaan realisteja, eivätkä ole ideologioiden vankina. Maakuntalehtemme Karjalaista ei kiinnostanut uutisoida piirin syyskokouksestamme ollenkaan, joten se vahvistanee puheessanikin esille ottamani seikan valtamediasta.

Toivoisin vilpittömästi, tiukkaa harkintaa kaikilta lehtien lukijoilta ja niissä mainostavilta tahoilta, että kuinka niiden uutisointiin suhtautuu ja miten rahoitustaan suuntaa. Luottaako realistisiin medioihin, joiden uutisointi perustuu tasapuolisuuteen ja totuudenmukaisuuteen, vaiko niihin, joita ohjaa ideologia ja politikointi.

En ole yleensä juurikaan puuttunut median tekemisiin, sillä tiedän median ja politiikan elävän symbioosissa, jossa molemmat tarvitsevat toisiaan. Nyt täytyy kuitenkin todeta, että minullekin joskus tuli Karjalainen, mutta ei tule enää. Mediassa ei vastuullisuutta tuoteta pelkästään oikein olevilla uutisilla, vaan myös sillä, että uutisoidaanko vai jätetäänkö uutisoimatta. Tuota valikointia kutsutaan politikoinniksi, joten se siitä vastuullisesta mediasta.

uutinen_piirista.jpg

1 kommentti .

Aloite kaupunginvaltuustolle maksuehdoista

Tiistai 13.11.2018

Jätimme eilen 12.11. kaupunginvaltuustolle koko Perussuomalaisten valtuustoryhmän allekirjoittaman aloitteen kaupungin elinkeinopolitiikan parantamiseksi. Kysymyksessä on pieni, mutta pienyrittäjille tärkeä asia.

Aloite.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Vain hyviä päätöksiä

Maanantai 12.11.2018

Kyllä tuntuu hyvältä, kun saa edes joskus tehdä hyviä päätöksiä, kuten tänään kaupunginvaltuuston kokouksessa. Päätimme vuoden 2019 tuloveroprosentista ja laskimme sitä 0,5 prosenttia kuluvaan vuoteen nähden. Tämä on kaupunkien päätöksenteossa varsin poikkeuksellinen suunta.

Takana on monta vuotta rankkoja säästöpäätöksiä ja maksujen korotuksia, mutta nyt kaupungin talous on saatu näyttämään hieman paremmalta. Tarkoitus on pitää talous kunnossa tulevaisuudessakin, mutta laskelmien perusteella nyt tehty veron alennus ei vie meitä perikatoon.

Entäs palvelut sitten? Tarkoitus on olla karsimatta palveluja ja tuottaa ne vähintään yhtä laadukkaasti kuin tähänkin saakka. Suurin kysymysmerkki kuitenkin on, että mistä lisää asukkaita ja millä taittaa muuttotappio muuttovoitoksi? Jos minulla olisi siihen yksi viisastenkivi, niin varmasti sen käyttäisin. Vaan kysymys lienee useiden eri asioiden summasta ja nyt kuntoon saatettu talous on toivottavasti yksi niistä.

Hyviä vinkkejä otetaan vastaan ja lupaan viedä niitä eteenpäin.

Kommentoi kirjoitusta.

Kiitos luottamuksesta

Sunnuntai 11.11.2018

Kiitos kaikille Pohjois-Karjalan perussuomalaisille luottamuksestani piiripuheenjohtajaksi ja hyvin sujuneesta ja yksimielisestä syyskokouksesta. On mahtavaa saada johtaa joukkoa, joka yksituumaisesti ja hyvällä yhteistyöllä pyrkii tuloksiin.

Käsitykseni meistä vahvistui edelleen ja me olemme vahva ja yhtenäinen joukko, joka varmasti tekee meistä poliittisille kilpakumppaneillemme vahvan vastuksen. Rehellinen puheliaisuutemme ja vaikeidenkin asioiden keskusteluun nostaminen on mahtava voimavara.

Jatkakaamme yhteistyöllä ja samalla hyvällä yhteishengellä myös alkavana vuonna. Suuret kiitokset vielä luottamuksesta.

Kommentoi kirjoitusta.

Tekemisenmeininkiä

Keskiviikko 7.11.2018

Pientä kiirettä pitää, mutta elämä ei ole pelkkää politiikkaa. Työasioissa kävin piipahtamassa Tampereella ja opiskelemassa siellä uutta Yksityistielakia. Päässä on taas monenmonta ajatusta ja lisätöitäkin on asiantiimoilta luvassa aivan varmasti.

Jos rehellisesti tuumaan, niin hyvältä ei uusi laki vaikuta, ainakaan näin nopealla puraisulla. Monet tiekunnat tulevat olemaan uuden edessä. Toimintatapamuutokset, ilmoitusvelvollisuudet ja avustusperusteiden muutokset tulevat varmasti monelle vielä yllätyksenä. Vaan tuntuu tuo digi-huuma olevan vallannut valtionhallinnon.

Jos jotain positiivista hakee, niin työllisyyttä uusi laki kuitenkin tukee vahvasti. Työt tulevat lisääntymään niin juristeilla, kuin käräjäoikeuksissakin.

Huomisesta torstaista täytyy tuumata, että "torilla tavataan". Tosin taitaa olla Joensuun kävelykadulla nuo Marrasmarkkinat, mutta siellähän sitä ollaan Perus-teltalla valmiina jutustelemaan klo 10 - 13. Tervetuloa morjestamaan.

Kommentoi kirjoitusta.

Raamikasta

Maanantai 5.11.2018

Istuttiin ilta kaupunginhallitusta ja sorvattiin talousarvioraamia eri toimialoille vuodeksi 2019. Olen istunut kunnallisia talousarvion valmistelukokouksia ja niihin verrattavia iltakouluja ja seminaareja aika monta kertaa. Nyt täytyy todeta, että olemme oikealla tiellä.

Talousarvion valmisteluun on käyty tätä ennen alustava valtuuston iltakoulu ja hallituksen alustava käsittely ohjeistuksineen. Toimialat ovat sorvanneet raamejaan virkamiestyönä jo suhteellisen hyvään muottiin. Tänään tehty esittely vastasi jo aiempien vuosien lopullista esittelyä!

Nyt, kun jumpataan talousarvio vielä lautakunnissa, pariin otteeseen kaupunginhallituksessa ja kertaalleen valtuuston iltakoulussa, ennen virallista talousarviokokousta, niin uskon meidän selviävän ilman äänestyksiä tai ainakin vähillä äänestyksillä virallisessa valtuuston talousarviokokouksessa.

Mitä meille sitten tänään esiteltiin kaupungista, jonka kumulatiivinen alijäämä oli vuonna 2013 noin 11 milj. euroa ja velkamäärä hipoi taivaita? Nyt lähdettiin talousarvion valmisteluun tilanteesta, jossa meillä on rapiat 16 milj. euroa kumulatiivista ylijäämää ja velat lähes maksettuina. Esitetään kaupunginvaltuustolle veroprosentin pudottamista puolikkaalla prosentilla ja tarkoituksena on silti tehdä hieman ylijäämäinen tulos.

Täytyy kiittää ja kehua kaupunkilaisia onnistuneesta äänestämisestä, kun kuntavaaleissa 2012 äänestivät Perussuomalaiset ensimmäistä kertaa Kiteelle kaupunginvaltuustoon ja käänsivät siten kaupunkiveneen keulan kohti pintaa.

Kommentoi kirjoitusta.

Sus siunatkoon taas tätä touhua

Sunnuntai 4.11.2018

Kehitysehdotus susienhoitosuunnitelmaan.

www.youtube.com/watch?v=3sTNhMdSyu4

Kommentoi kirjoitusta.

Vapaa-aikaa

Lauantai 3.11.2018

Joskus se vapaa-aikakin on otettava. Nyt se sattui näin Pyhäinpäivään, eli minulle tuttavallisemmin Keyriin. Metsänjumala Tapio oli armollinen ja salli pitkällisten vaiheiden ja runsaan askelluksen jälkeen eräksi jäniksen. Tämähän tarkoittaa sitä, että lähitulevaisuudessa meillä syödään hyvin; Jänispaistia, kera sianlihan ja pekonilla höystettynä. Voihan se olla, että kaveriksi täytyy korkata pullo punaviiniä. Hienostelua tai ei, mutta suomalainen riista ansaitsee suuren arvostuksen ja kyllä sen kilohintakin liikkuu varmaan, jossakin viiriäisen sisäfileiden hintaluokassa, jos kulut laskee. Luonto on kuitenkin minulle ja monelle muulle suomalaiselle muutakin kuin pieni pala sydämessä, se on erottamaton osa identiteettiä.

Mitä muuta vapaa-aika toi tullessaan? Mökki on nyt laitettu ”talviteloilleen” ja vene on nostettu latoon talvehtimaan. Tein myös erään poikkeuksellisen teon, kävin meinaan vaimokkeen kanssa hautausmaalla viemässä kynttilöitä. Minä olen normaalisti vieraillut hautausmaalla vain silloin, kun siihen on ollut pakko, eli hautajaisissa. Syksy voi siis minun puolestani taipua hiljalleen vaikka talveksi, sillä valkoinen maa on kaunis ajatus, vaikka kyllähän sekin omia hankaluuksiaan tuo.

Janis2.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Pornoa rahasta

Perjantai 2.11.2018

Julkaisivat taas verotietoja. Olin kuulemani mukaan päässyt maakuntalehden sivulle listaukseen (onhan se tietysti vaihtelua Kauppalehden protestilistaan (vitsi vitsi)). Syynä ei ollut suuret tulot, vaan tunnettavuus. Olen siis tunnettu kiteeläinen (julkinen eläin), joka antaa minulle roolin sosiaalipornoon. Antaisipas moinen titteli roolin edes tavalliseen pornoon, kun minä en niin perusta tuosta omasta sosiaalisuudesta ja vielä vähemmän sosiaalidemokratiasta.

Tiedän, että listalla on varmasti joitakin hyvin tienaaviakin. Pitäisikö minun olla heille kateellinen tai katkera. En minä ole, enkä edes osaa olla. Suomi on maa, jossa lähes jokainen voi tehdä ”makkaran mieleisekseen”. Minä olen elänyt elämäni tietyllä lailla ja tehnyt omat valintani. Kaikki niistä eivät varmasti ole taloudellisesti viisaita, mutta sen vaan sanon, että olen elänyt joka ikinen päivä tähän saakka ja tulen elämään jatkossakin.

Meillä Suomessa lähes jokainen voi satsata opiskeluun, hankkia pätevyyksiä ja sitä kautta vaativampia tehtäviä ja suurempaa palkkaa. Yrittäjäksi voi ryhtyä kuka hyvänsä ja ympäristö siihenkin on varmasti turvallisempi ja vakaampi kuin esim. itäisessä naapurissamme. Jokainen meistä voi miettiä paljonko uhraa mihinkin osa-alueelle elämässä ja mitä sillä tavoittelee. Toiset ovat saaneet perintöä, mutta täytyy muistaa, että kyllä senkin perinnön, on joku joskus tehnyt omalla työllään tai viisaudellaan tai sitten suurella onnella veikkauksessa.

Ihmettelen suuresti, jos joku jaksaa olla toisille katkera tai kateellinen hänen tuloistaan. Jos tuntuu pahalta, niin kannattaa etsiä vihollista peilistä ja lähteä tulonhankintaan.

Kommentoi kirjoitusta.

Jos metsään haluat mennä nyt ja minähän haluan

Torstai 1.11.2018

Ilmastohumppa ja -humpuuki tuntuu mediassa jatkuvan. Sille lienee montakin agendaa, että miksi näin tapahtuu. Mukana tärkeimpinä ovat verotus, politiikka ja energiayhtiöt. Kuten jostakin aiemmasta kirjoituksestani tai sen kuvista käy hyvin ilmi, niin Suomi ja suomalaiset eivät ole ne jotka saastuttavat ja ilmaston pilaavat. Meillä on kyllä paljon sitä ilman pilluuta, mutta se liittynee pitkälti maaseudun poikamiehiin.

Eilen oli hyvä päivä. Oltiin taas aamulla kasailemassa polttopuurankaa. Suomalaista koivua! Tulen polttamaan eilen kerättyjä puita tulevaisuudessa, ehkä vuonna 2020, mutta teen silloin puhtaalla omallatunnolla ja ilman mitään omantunnontuskia, edes ilmaston suhteen.

Metsätöissä vietetty aika tuo todella tervetullutta vaihtelua elämään ja pientä liikuntaa, tällaiselle kiireiselle toimistotyöläiselle. Meille polttopuut ovat olleet sellainen perheen yhteinen harrastus, joita on yleensä väännetty koko perheen voimin. Lapset eivät aina ole asiasta innostuneet, mutta ovat kuitenkin oppineet siinä sivussa tekemään pikkaisen työtä ja kantamaan oman kortensa yhteiseen ”kekoon”, kun mikään maailmassa ei tule ilmaiseksi, tai ei ainakaan pitäisi tulla.

monkija.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Tahroja maineessa, ei vain paperilla

Keskiviikko 31.10.2018

Nykyisin on maailma mennyt hulluksi. Jos jokin yritys tai sen johto ottaa kantaa johonkin asiaan, niin alkaa netissä ”vastapuolen” dissaus-kampanja ja kehotukset somessa, että älä osta sieltä mitään. Tätä äärimmäisen tyhmään toimintaa ovat harrastaneet alkuun ”suvakit” mm. Kärkkäistä kohtaan. Nyt uusimpana tulokkaana Fazer-sininen. Joka on ollut ”rajakkien” hampaissa ja somessa kiertää kuvia Fazerin suklaasta vessanpöntössä, sekä kehotuksia, ettei kukaan voisi moista ostaa.

Näin ymmärtämättömänä täyty todeta, että pitääpä mennä elämä vaikeaksi ja kieliihän moinen toiminta molemmin puolin kerskakulutusyhteiskuntamme mahdollisuuksista ja siitä kuinka ihmisten ongelmat tuntuvat nykyisin olevan luokkaa ”itikan pissa Itämeressä”. Rehellisesti sanottuna minä kaipaan välillä ”vanhoja hyviä aikoja”, vaikka muistojen kultaamiahan nekin taitavat suurelta osin olla.

Ostin muuten monta pientä palaa rakkautta, joita aion seuraavan kerran tarjoilla innokkaille keskustelijoille 8.11.2018 Joensuussa markkinoilla.

palat.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Lahtari tai ei, mutta realisti ainakin

Tiistai 30.10.2018

Olen huomannut, totuudenpuhujille ei juuri ole sijaa politiikassa, mutta ei heille taida olla paikkaa AY-johdossakaan, kun Akavan kipuilua katsoo. Yksikään puolue tai poliitikko ei vielä ole esittänyt uskottavaa keinoa purkaa rakenteellinen työttömyys tai täyttää aliarvostetummat työpaikat suomalaisilla työntekijöillä.

Valehtelisin jos väittäisin, että minulla se keino olisi, mutta sosiaaliturvauudistusta se vaatii ja se on varmaa, että ilman itkua ja hammastenkiristystä se ei tule toteutumaan. Lahtareita tai muita verenimijöitä ovat sen tekijät ja heitä odottaa ikuinen oppositio, mutta minä olen siihen valmis, koska maan etu sitä vaatii. Faktaa vain on se, että ilman sitä ei selviydytä. Ei edes avaamalla vapaat markkinat ulkomaiselle työvoimalle, koska sosiaaliturvamme passivoi heidätkin hetkessä.

Itku on ja vaikerrus työmarkkinoilla, kun jotain pitäisi muuttaa. Tähän saakka keskustelu on ollut lähinnä lillukanvarsitasoa. Yritysbarometri 2/18 kertoo, että koko Suomessa yritysten suurin kehittämiseste on pula saatavissa olevasta osaavasta työvoimasta ja toinen yhtä suuri syy on kilpailutilanne, eli markkinoita ei ole! Ay-liikettä itketyttää, kun päättämässä ei ole demarit, eikä nuoria kiinnosta heidän liittonsa ja taantumuksensa enää pätkääkään.

Yritysbaro.jpg

Kuva Yritysbarometrista 2/18

Tervetuloa yrittäjäksi! Jos kilpailutuksen jälkeen satut saamaan jonkin homman, niin palkkaa siihen ammattitaidoton ja kouluttamaton työnvieroksuja, jota et sitten voi irtisanoa millään perusteella, vaan maksat sitten hänelle täysimääräistä palkkaa hamaan maailmantappiin, koska Ay-pamppu istuu eteisessä vahtimassa ja lihoo verottomilla pääomatuloilla. Tähän maahan tarvittaisiin rehellisitä markkinataloutta ja edes jonkinlaista kuluttajansuojaa myös yrittäjille.

Ai niin, se ulkomainen työvoima. Sitä tullaan tarvitsemaan, vaikka kaikki suomalaiset saataisiin osaamistaan vastaaviin töihin. Maksoi se sitten yhteiskunnalle tai ei. Otetaan ne rahat yhteiskunnalle laittamalla ay-liitot osinkoineen verolle!

Kommentoi kirjoitusta.

SMP:stä SMP:ksi

Maanantai 29.10.2018

Perussuomalaisten entinen johto erkaantui puolueen kentästä ja sen mielipiteistä. Norsunluutornista saneltiin, että mitä mieltä ollaan ja te pidätte turpanne kiinni ja tottelette nöyrästi. Tähän kului kuitenkin aika kauan aikaa puolueen perustamisesta eli lähes 20 vuotta. Hyvä kuitenkin, että se paise puhkesi ja homma löysi uomaansa molemmin puolin.

Nyt eletään taas kuitenkin mielenkiintoisia aikoja, sillä vaalikiima tuntuu olevan jo ylittänyt 110%. Perussuomalaiset etsii taas omaa linjaansa, omia toimintatapojaan ja omia kannattajiaan. Jos joku epäili, että SMP olisi poistunut tästä puolueesta, niin se ei pidä paikkaansa. SMP elää, voi hyvin ja ehkä jopa johtaa koko puoluetta. Se on lisäksi saanut kumppanikseen sosialismin ja hävittänyt pienporvarillisuuden. Se käy järkyttävän hyvin selville kuunneltaessa puoluetoimiston ohjeita! Entäs kenttä sitten? Pohjois-Karjalan kuudesta valitusta kansanedustajaehdokkaasta viisi on yrittäjätaustaisia.

Ei tarvinne olla kummoinenkaan selvännäkijä, että törmäyskurssi kentän ja Helsingin herrojen välille on tulossa. Ei myöskään tarvinne olla kummoinenkaan ennustaja, että vaihtamalla agendaansa puolivuotta ennen vaaleja, karkottaa entisetkin tukijansa. Minä olen aina ollut puheissani suora ja tulen olemaan sitä tulevaisuudessakin. En pidä vaalilupauksista, mutta lupaan yhden asian; Jos minut valitaan kansanedustajaksi, niin minä en tule sitoutumaan yhteenkään sellaiseen, edes ryhmäpäätökseen, jota pidän tyhmäpäätöksenä!

Harmittaako, ei vaan suoraan sanottuna vituttaa ja rankasti!

Kommentoi kirjoitusta.

Harrastamassa ja tuumailemassa

Sunnuntai 28.10.2018

”Metsästys on jalo harrastus”, totesi eräs vanhempi herrasmies joskus. Hän ei itse harrastanut metsästystä, mutta minusta se oli hyvin sanottu. Minun puolestaan täytyy todeta, että huonokin päivä metsällä on parempi kuin hyvä päivä töissä tai ainakin politiikassa.

Tänään oli kuitenkin hyvä aamupäivä metsällä. Rusakko-ajo kulki vauhdikkaasti ja kohtuullisen sujuvasti. Loppuun vielä onnistunut kaato. Tänään oli kaatajana mies, joka minut opasti ja koulututti tähän jaloon harrastukseen, eli isäni ja koirana oma Kira. Ainoana miinuspuolena on kelin kovuus koiran jaloille. Jäätynyt maasto, ilman suojaavaa lunta on raaka ja vie koiralta jalat herkästi kipeiksi.

Kaataja.jpg

Koera.jpg

Tuntuu kyllä mahtavan hyvältä, kun saa liikkua vapaasti luonnossa ja vaikka se onkin kylmä viima, joka huuhtoo ajatuksia. On kuitenkin tärkeää tuulettaa välillä ajatuksiaan ja miettiä vaihtoehtoja.  Jää nähtäväksi mihin ajatukset sitten tällä kertaa päätyvät, sillä nyt on tuumaustauko, koska ”yksi vene taitaa soutaa täysin eri suuntaan, kuin sinne, missä minun päämääräni olisi ”.

Kommentoi kirjoitusta.

Vaiti

Lauantai 27.10.2018

”Jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin pysy vaiti” sanoo vanha viisaus.

Siksi on parempi, että pysyn tänään vaiti.

Kommentoi kirjoitusta.

Normipäivä

Perjantai 26.10.2018

Kaikki päivät eivät ole ihan niitä parhaita päiviä.

Täytyy kuitenkin muistaa, että olen aina ollut oman tieni kulkija ja osannut pitää pääni ennenkin. Uskallan olla erimieltä vaikka helsingin herrojen kanssa ja niin siinä tulee käymään nytkin. ”Mikä ei tapa, niin se vahvistaa” on joku viisas joskus tuumannut, mutta alkaa pikku hiljalleen tuntua tosi vahvalta.

Kävin aamupäivällä harrastamassa:

www.youtube.com/watch?v=F-9YFZ1mH1k

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »